Nu har Svedala kommun drivit bort ännu ett företag

Svedala folkets Hus Restaurang lägger ner julen 2018. Eller rättare sagt, tvingas lägga ner av en girig och hänsynslös kommun genom att man sätter en hyra som det är omöjligt att tjäna ihop.

Restaurangen har drivits till detta genom helt orealistiska hyror av en företagsfientlig kommun. Alla 3 Företagareföreningar har slutat diskutera med kommunen i Svedala Business Group över huvud taget, det är hopplöst.

Nu förlorar vi Svedalas mästerkock nr 1. Kommunen borde omedelbart efterskänka skulden, justera hyran till rimlig nivå och be om ursäkt.

Men det fordrar lite heder och engagemang i företagarnas vardag. Det vore det minsta man kan begära när krögarna gått och slitit och mått dåligt pga. en hänsynslös kommun.

Kommunen har inte bara skadat företaget, sitt eget skamfilade rykte ännu mer men också förstört för alla matgäster. Den fantastiska maten har inte sin like i Svedala. Att kommunen skall hitta ett nytt offer att lura till att skriva på ett hyreskontrakt är svårt att tro. Nu är alla varnade.

Blir det överhuvudtaget en ny restaurang så kommer kommunen att få gå med på en marknadshyra som är betydligt lägre än idag, vilket gör deras agerande ännu mer obegripligt. 

Tyvärr är kommunens agerande en realitet i Svedala, som är på väg tillbaka till att bli Svedala – Sveriges mest företagsovänliga kommun