Nytt lågvattenmärke för Svedala kommuns företagsfientlighet

Svedala kommun är känd för att närmast motarbeta kommunens företag. För företagens del fungerar det bättre ju mer de slipper ha med kommunen att göra.

Svedala kommun har en aktiv avdelning som skall främja och arbeta för företagen. Det denna avdelning mest sysslar med är att skicka ut mejl om sin egen förträfflighet.

Nu har kommunen gjort ännu en blunder. Det finns inget postkontor kvar i Svedala. Borta. Kommunen har inte gjort ett dyft när de skulle vänt upp och ner på alla möjligheter att ha postkontoret kvar.

Inte ens efteråt kämpar de för att få tillbaka posten.

Vad detta ställer till för företagen är att det går inte att lämna in vare sig varubrev, företagspaket eller postorder i Svedala.

Man får köra till Malmö och lämna. Kostnad ca 250 kr/dag. Får skicka personal som egentligen måste vara kvar på företaget. Stor skada för företagen i Svedala.

Inte heller har kommunen gjort något för att reparera vad de ställt till.Hade de tagit sitt ansvar så skulle det startat och bekostat en upphämtningsrunda som hämtade paket och brev hos alla drabbade företag och sedan körde till Malmö och lämnade in dessa.

Kostnadsfritt för företagen.